fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00
Meme Küçültme Ameliyatının 7 Avantajı

Meme Küçültme Ameliyatının 7 Avantajı

Büyük göğüslü kadınlar sıklıkla taşıdıkları vücut ağırlığından dolayı çeşitli vücut ağrıları ve vücutta kronik rahatsızlık hissi gibi sorunlar yaşayabilirler. İşte bu gibi sebepler büyük göğüslü kadınları bu operasyonu düşünmeye yönlendirmektedir.

Bu operasyonun en önemli sonuçlarından biri de hastanın fiziksel ve duygusal endişelerini bitirip aktif ve rahat bir yaşam tarzı oluşturmaktır.

Meme küçültme ameliyatının avantajları şöyledir: 

Sırt ağrılarını azaltma

Göğüs küçültme ameliyatının popüler sonuçlarından biri de sırt ağrılarını azaltmasıdır. Sırt ağrısı şikayetine sahip büyük göğüslü birçok hasta operasyon sonrasında sırt ağrılarının azaldığını onaylamıştır. Ayrıca düşük derecedeki skolyozu da olumlu etkilemektedir. 

Sütyen askısı problemleri

Büyük göğüsler sütyen askılarına baskı uygular. Bu baskı omuzlarda ve kürek kemiklerinin altında iz bırakır ve sürekli bir rahatsızlık hissi yapar. Göğüs küçültme operasyonu göğüsteki ekstra ağırlığı alarak omuzların rahatlamasını sağlar.

Daha sağlıklı vücut duruşu

Büyük göğüslü kadınlarda duruş bozuklukları gözlemlenebilmektedir. Öne doğru eğilen vücut kürek kemikleri ve sinirlerin birleştiği noktada kronik ağrıya yol açabilir.

Bu operasyon göğüsleri vücut ile oranlayarak sağlıklı bir duruş kazanılmasını sağlar. 

Vücütte kaşınma ve deri iritasyonunu azaltma

Büyük göğüslü kadınlar göğüslerin vücuda sürekli temasından dolayı vücutlarında kızarıklar yaşayabilir. Bu operasyon bu kızarıklardan kurtulmaya sağlayarak hijyeni arttırır.

Egzersiz özgürlüğü

Büyük göğüslü birçok kadın egzersiz yapmakta zorlanabilir ve güven kaybı yaşayabilir.  Bu operasyon sonrasında kadınlar özgürce koşabilir, dans edebilir ya da egzersiz yapabilir.

Parmaklardaki hissiyat kaybının giderilmesi

Büyük göğüslerin yarattığı gerginlik hissi eller ve parmaklarda karıncalanmaya sebep olabilir bu da ellerin efektif kullanılamamasına yol açabilir. Bu operasyon bu hissin giderilmesine yardımcı olur.

Stres azalması

Büyük göğüslü birçok kadın destekleyici sütyenlerle uğraşmaktan ve ağır bir görünüme sahip olmaktan dolayı mutsuz hissedebilir.

Göğüslerin istenen bir boyuta küçültülmesi, özgüveni arttırır ve ruh sağlığına da katkı sağlar.