fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Derideki Kitleler

Derinin iyi huylu tümörü nedir?

Deride bulunan ve kanserleşme riski çok düşük olan ya da kanserleşme riski bulunmayan kitlesel ya da pigmente (kişinin deri renginden farklı renkte olan) lezyonlardır.

İyi Huylu Kitleler Kansere Dönüşür mü?

Vücuttaki iyi huylu kitlelerin büyük çoğunluğu kansere dönüşmez. Ancak çok azının ilerde kanserleşme olasılığı vardır.

Tedavi Yöntemi Nedir?

Bu kitlelerin, özellikle kanserleşme olasılığı olmayanların tedavi gereksinimleri yoktur. Ancak kozmetik nedenlerle tedavileri istenebilir. Bu durumda en iyi yöntem cerrahi olarak kitlenin çıkarılmasıdır.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Çıkarılacak lezyonlar genelde küçüktür ve bu ameliyat lokal anestezi altında yapılır. Lokal anestezi hasta uyutulmadan, sadece kitlenin çevresinin uyuşturulması anlamına gelmektedir. Ancak çıkarılacak lezyonlar büyükse hastanın uyutularak ameliyatın yapıldığı genel anestezi uygulanır.

Hastanede Ne Kadar Kalınır?

Küçük lezyonların çıkarılması yarım saat kadar sürmektedir. Ameliyattan sonra hasta ertesi gün işine dönebilir. Büyük lezyonların ameliyatı lezyon çıkarıldıktan sonra kapatma tekniğine bağlı olarak daha uzun sürebilir. Bu durumda hastanın işine geri dönmesi daha uzun süre olacaktır.

Çıkarılan Lezyonun Kesin Tanısını Nasıl Öğrenebiliriz?

Kitlenin kesin tanısı ameliyat sonrası patolojik incelemeyle konur. Bu lezyonlar iyi huylu olsalar bile şüphelenilen bütün lezyonların patolojik incelenmesi gerekir. Mutlaka doktorunuzdan çıkarılan lezyonun kesin tanısının ne olduğunu öğrenin.

Ameliyattan Sonra İz Kalır mı?

Ameliyat izleri erken dönemde kırmızı ve belirgin iken, 6 ay içerisinde giderek soluklaşarak ten rengine yaklaşır. Her ameliyattan sonra mutlaka bir iz kalacaktır. Ancak plastik cerrahi teknikler bu izleri en az görünür hale getiren girişimlerdir.

Kitleyi Aldırırsam Kötüye Çevirir mi?

Tam tersine kitlenin alınması lezyonun ilerde kötü huylu bir hastalığa dönüşme riskini ortadan kaldırmış olacaktır.

Ameliyattan Sonra İstenmeyen Durumlar Nelerdir?

Her ameliyattan sonra enfeksiyon (iltihaplanma) kitlenin yerleşim yerine göre çıkarıldıktan sonra yara kapatılırken göz kapağı, burun kanadı, dudak gibi yüz estetik ünitelerinde bir miktar çekme-çekilme gibi istenmeyen durumlar nadiren de olsa oluşabilir. Bu durumların hepsi kliniğimizde tedavi edilmektedir. Sorunların olasılığını azaltmak için ameliyat sonrasında doktorun önereceği antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar düzenli olarak kullanmak gereklidir.

Doktorunuza Sorun

Bizi Takip Edin

info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Yorumlar

Cengiz Yaman
Çocukluğumdan beri şikayetçi olduğum kulaklarımın görüntüsünden kurtuldum çok şükür. Karar verme aşamasında pek çok doktorla görüştüm. Ama ameliyatımı Doktor Erhan Bey'de oldum. Bu ameliyatı yıllardır gözümde boşu boşuna büyütmüşüm. Görüşmede bana ne anlatıldıysa iyileşme döneminde onları yaşadım.Abartıl acak ya da dayanılmayacak hiç bir sıkıntım olmadı.Kesinlik le çok memnunum.Teşekk ürler.
Pelin K
Aysun
Nihal
Nurhayat