Botoks işlemi ne kadar sürer? İşlem alan kişide herhangi bir rahatsızlık yaratır mı?
Botoks işlemi 10 - 15 dakika kadar sürer. İşlem süresi ve sonrasında bir rahatsızlık söz konusu olmaz. İşlem sonrası normal hayata hemen dönülür.
Botoks uygulaması için yaş sınırı var mıdır?
Botoks uygulaması için bir yaş sınırı yoktur. 18 yaşından küçükler için yasal zorunluluk gereği ailelerinin onayı gerekmektedir.
Botoks uygulamasında sıklık ne kadardır?
Botoks işleminin etkisi ortalama 4 - 6 ay kadar sürer. Geçen sürenin akabinde yeniden işlem yapılabilir. Botoksa tolerans (duyarsızlaşma) gelişmemesi açısından 3 aydan daha kısa süreli tekrarlamalar önerilmez.
Botoks tedavi amaçlı kullanılabilir mi?
Botoks terleme tedavisinde alternatif olarak kullanılan bir yöntemdir. Terleme tedavisi için yapılan botoksun kalıcılık süresi ortalama 6-8 ay kadardır. Yüz felçlerinde, spastik hastalarda, diğer felçlere bağlı eklem sertliklerinde, tiklerde, migrende, vajinismus ve anal fissür (makat çatlakları) tedavilerinde ilgili hekimlerce kullanılmaktadır.
Botoks kimlere yapılamaz?
Hamile ve emziren annelere botoks işlemi yapılamaz. Bu süreçlerin beklenmesi gerekir. Ayrıca uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon varsa uygulama yapılamaz.
Botoks ile kaşlar kaldırılabilir mi?
Doğru noktalara uygun miktarda yapılacak işlem ile kaşların bir miktar kalkması mümkündür.
Botoks dudaklara ve yüze dolgunluk kazandırır mı?
Botoks dudaklara ve yüze dolgunluk kazandırmaz. Uygulama yapılan bölgeyi şişirmez. Yüz ve dudaklar için dolgu işleminin yapılması gerekir.
Botoksun kalıcılık süresi nedir? Botoks yaptıran bir kişi bir daha ne zaman ihtiyaç duyar?
Botoksun etkisi ortalama 4-6 aydır.
Botoks uygulama yapılan alanda felç etkisi mi yapar?
Botoks uygulama yapılan bölgede hissizliğe neden olmaz. Sadece belirli bir süre uygulama yapılan kasın hareketini kısıtlar.
Botoksun yüze enjekte edilmesi sakıncalı mıdır ?
Botoks yüzde kırışıklıklara neden olan mimik kaslarına uygulanır. Alın, göz, dudak ve ağız çevresi ile boyun bölgesindeki mimik kırışıklıkları ve çizgilenmelerin giderilmesi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Botoksun etkisi sadece uygulandığı alan ile sınırlıdır.
Botoks yılan zehiri midir?
Botoks yılan zehiri değildir. Botoks (Botulinum toksini), Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu madde sinirlerden kaslara uyarının iletimini bloke eder.
Botoksu erkekler de yaptırabilir mi?
Botoks yapılmış bir yüz dışarıdan belli olur mu? Botokslu yüz maske takmış gibi olur mu?
Konunun uzmanı ehil ellerde, doğru noktalara uygun dozda yapıldığında yüzün ifadesini değiştirmeden sadece mimik kırışıklıkları giderilir.
Oyuncu botoksu nedir?
Mimikleri kısıtlamayacak doz ve düzeyde yapılan ve yüz ifadesini etkilemeyen botoks uygulamalarına oyuncu botoksu denir.
Botoksun yan etkisi var mıdır?
Yüz anatomisini çok iyi tanıyan bir doktor tarafından yapılması önemlidir. Uygulama sonrası nadiren başağrısı görülebilir. İşlemin yapıldığı alanda cilt hassasiyetine bağlı kızarıklık görülebilir. Bu saydıklarımızın hepsi geçici durumlardır.
Botoksun doktor olmayan kişiler tarafından uygulanması doğru mu ?
Yüzün anatomik yapısını tanıyan ve konu hakkında eğitim almış uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır.
Meme büyütme ameliyatı kimlere yapılabilir?
Yapısal olarak küçük memeleri olan veya doğumdan sonra küçülmüş veya içi boşalmış memeler için uygulanır.
Meme büyütme operasyonu sırasında kullanılan protez meme sarkıklığını düzeltebilir mi?
Nadir bazı durumlarda protezler bu amaç için kullanılabilir. Ama gerçekten meme dokusunda bir sarkma mevcutsa bu işlem bir meme dikleştirme ameliyatıyla birlikte yapılmalıdır.
Meme büyütme ameliyatı sonrasında iz kalır mı?
Meme protezleri üç farklı noktadan yapılan kesilerle yerleştirilmektedir.
1) Meme altı kıvrımı
2) Koltuk altı kıvrımı
3) Meme ucu
Bu alanlardan yapılan kesilerle silikon, meme dokusunun altına veya göğüs kasının altına yerleştirilir. Kas altına yerleştirmede ameliyat sonrası dönemde daha fazla ağrı olmakla birlikte ameliyat sonrası problemlerin daha az olması ve daha naturel sonuçlar elde edilmesi açısından tercih edilmektedir.
Meme büyütme ameliyatı ne kadar sürer?
Meme büyütme ameliyat genel anestezi altında yapılır ve genellikle 1-1.5 saat kadar sürer. Hasta ertesi gün taburcu edilmektedir. Ameliyat sonrası ağrı kesicilerle kontrol edilir. Hastalar genellikle birkaç gün içerisinde işlerine dönebilmektedirler.
Meme büyütme ameliyatının riskleri var mıdır?
Meme büyütme ameliyatının en önemli komplikasyonu kapsül kontraktürü denen durumdur. Kapsül kontraktürü vücudun oluşturulduğu destek dokusunun meme şeklini bozması ve aşırı sert biçimde ele gelmesidir.
Meme Büyütme Sınırı Var mıdır?
Elbette ki bir sınırı vardır. Bu sınır vücut orantıları göz önüne alınarak uzman doktor tarafından belirlenir ve bu bilgi hastaya aktarılır.
Meme Büyütme Estetiği Emzirmeye Engel midir?
Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon protezler meme dokusu arkasındaki kasın altına yerleştirilir. Süt bezleri ve kanallarına zarar verilmediği için bu operasyon emzirmeye engel değildir.
Meme Büyütme Ameliyatında İz Kalır mı ?
Meme büyütme ameliyatından sonra kızarık halde olan izler zamanla belli belirsiz hale gelir. Bu belli belirsiz iz göğüs altında kalacağından kişi için rahatsızlık vermez.
Meme Büyütmede Kullanılan Silikon Protezin Belirli Bir Ömrü Var mıdır?
Silikon protezler ömür boyu vücudunuzda sorun yaşatmadan kalabilir. Sadece çok nadir oluşabilecek komplikasyonlar sonucu çıkarılması gerekebilir.
Meme Büyütme Estetiği ile Doğal Bir Sonuç Elde Etmek Mümkün müdür?
Tabi ki mümkündür ve çoğu kez öyle olur. Ancak her ameliyatta olduğu gibi çok düşük düzeyde de olsa estetik sonucun istediğimiz şekilde olmama olasılığı vardır. Bunlar minik revizyonlarla düzeltilebilecek durumlardır.
Meme Büyütmede Kullanılan Silikon Protezler Mamografiyi Nasıl Etkiler?
Silikon protezler mamografi görüntülemesi almaya engel değildir. Ancak bu işlem öncesinde mamografi teknisyenine silikonunuz olduğunu söylemeniz önemlidir. Eğer aile geçmişinizde meme kanseri vakası var ise bunu doktorunuzla mutlaka paylaşmanız gereklidir.
Meme Büyütme Estetiğinde kullanılan Protezler Patlar mı?
Normal bir dokunma veya sıkmayla meme protezi kesinlikle patlamaz. Meme protezinin patlaması için çok ciddi bir künt travma olması gerekir. Ciddi bir trafik kazası, delici kesici alet yaralanması bu duruma örnek verilebilir.
Meme Büyütme Estetiğinde Kullanılan Protezler Kanser Yapar mı?
Meme protezinin, kansere neden olmadığı birçok bilimsel araştırmacının yaptığı araştırmalar sonucunda saptanmıştır. Bu araştırmalarda, 20–30 yıl gibi uzun süreler boyunca takip edilen hastalar incelenmiş ve meme protezi konulan kadınlarda, protez konulmayan kadınlara göre meme kanseri oluşma oranının aynı olduğu hatta kanser riskinin biraz daha düşük olduğu tespit edilmiştir.
Meme Küçültme ameliyatı nasıl yapılır?
Meme Küçültme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Meme küçültme ameliyatlarında birçok cerrahi teknik mevcuttur. Uygulanacak teknik memenin büyüklüğüne, şekline ve cerrahın tercihine göre değişir. Genellikle ters T şeklinde bir iz olmaktadır. Son yıllarda meme altı kıvrımı boyunca kesi yapılmayan ve “vertikal mamoplasti” denen bir teknik popüler olmuştur. Bu teknikte meme başından aşağıya dikine bir iz olmaktadır. Bu izler ilk aylarda belirgin ve kırmızı görünmekte daha sonra yumuşayıp rengi açılarak daha az görünür hale gelmektedir. Meme küçültme ameliyatı yaklaşık 2-3 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta 1 gün yatırılarak ertesi gün taburcu edilmektedir. Hastalar dikiş bölgelerindeki pansumanlarla, sporcu sütyeni şeklinde elastik özel bir sütyen giyerek birkaç günde aktivite ve işlerine dönebilmektedir.
Meme Küçültme ameliyatının riskleri var mı?
Meme başında kısmi duyu kusurları olabilir. Süt bezlerinin bir kısmı çıkarıldığı için süt verme fonksiyonunda bir azalma olabilir. Bu kayıpların miktarı, memenin büyüklüğü, sarkıklığı ve uygulanan cerrahi teknikle ilişkilidir. Meme küçültme ameliyatı sonrasında özellikle dikiş hatlarında küçük cilt kayıpları olabilmektedir. Bunlar genellikle pansumanlarla kendiliğinden düzelmektedir. Bu tip komplikasyonlar özellikle sigara içen hastalarda daha sık rastlanır.
Meme Küçültme operasyonundan sonra iz kalır mı ?
Meme küçültme operasyonundan sonra kullanılacak tekniğe göre ters “T”, anahtar deliği, “J” vb şekillerde iz kalabilir. Başlangıçta kızarık oldukları için fark edilir olan bu izler zamanla belli belirsiz hale gelebilir. Bu belli belirsiz izin bir kısmı göğüs altı kıvrımında, bir kısmı da göğüs ucu çevresinde kalacağından kişi için rahatsızlık vermez.
Meme Küçültme operasyonu emzirmeyi engeller mi ?
Meme küçültme ameliyatında meme bezlerinin bir kısmı alınmak durumundadır. Bu nedenle süt verme fonksiyonunda bir azalma olabilir. Bu kayıpların miktarı, memenin büyüklüğü, sarkıklığı ve uygulanan cerrahi teknikle ilişkilidir. Bazı teknikler sayesinde süt verme fonksiyonlarında çok büyük kayıplar meydana gelmez.
Meme Küçültme estetik amaçla yapılan bir operasyon mudur?
Normalden büyük göğüsler kişiyi sosyal, psikolojik ve sağlık açısından kısıtlayabilmektedir. Memeler büyüdükçe sırt ve boyuna uygulanan yük artmakta, bu sebeple ağrı oluşmaktadır. Ayrıca sıcak havalarda meme altında kötü koku ve pişiklere rastlanmaktadır. Sosyal hayatta özellikle kıyafet seçimi ve spor konularında büyük memeli kişiler zorluk yaşamaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı meme küçültme ameliyatlarına sadece estetik amaçlı yapılan bir operasyondur demek doğru olmaz.
Meme Küçültme Ameliyatı meme kanserine sebep olur mu?
Meme küçültme operasyonlarında meme dokusunun büyük kısmı çıkarıldığı için kanser oluşma ihtimali azalmaktadır. Meme küçültme ameliyatı gerçekleşmiş olsun ve ya olmasın, kişi her hangi bir dönemde meme kanseriyle karşı karşıya kalabilir. Bu sebeple ameliyata bağlı kalınmaksızın riskleri azaltmak için meme kontrolleri düzenli olarak kişi tarafından yaptırılmalıdır.
Meme küçültme ameliyatının bir yaş sınırı var mıdır?
Meme küçültme ameliyatı için meme gelişiminin tamamlanmış olması gerekir. Özel bir durum yok ise genellikle 18-20 yaş üzeri yapılan bir operasyon olup; üst yaş sınırı yoktur.
Meme Küçültme Ameliyatı doğum öncesi mi sonrası mı yapılmalıdır?
Emzirmeyi engellemeyecek teknikler uygulandığında gebelik öncesi ve ya sonrası yapılması arasında bir fark yoktur.
Göğüsler neden sarkar?
Gerek yaşlanmaya gerekse de hormonal nedenlere bağlı meme dokusunda azalmalar olur. Bu da memenin içinin boşalmasına ve sarkmasına neden olur. Ayrıca memeler süt dolu olunca büyür, emzirmeyle boşalırlar. Bu tekrarlanınca memeler de doğal olarak sarkar. Bazı durumlarda sarkıklık erken yaşlarda başlayabilir ve bazen de bu durum memeyi taşıyan bağların doğuştan zayıf olmasından kaynaklanabilir. Göğüs dikleştirme ameliyatı için kullanılan tekniklerde meme ucundan aşağıya doğru ters T şeklinde iz olur. Genellikle meme ne kadar sarkıksa bırakılacak iz de o kadar büyük olur. Teknik açıdan meme küçültme operasyonuna benzer. Fakat doku çıkarılmaz. Genel anestezi altında yapılır ve genellikle 3 saat kadar sürer. Ameliyat sonrası hasta 1 gün yatırılır ve ertesi gün taburcu edilir. Birkaç gün içerisinde de işine dönebilir.
Meme Protezleri Sarkıklığı Düzeltir mi?
Maalesef hayır. Çok az sarkıklığı olan hastalarda meme ucunun hafifçe kaldırıldığı olur fakat meme portezlerinin tek amacının memeyi büyütmek olduğu unutulmamalıdır!
Yeniden meme yapımında kullanılan hangi ameliyat teknikleri vardır?
En sık uygulanan ve ilk tercih edilen teknik, karın bölgesindeki yağ dokusunun altındaki kasla birlikte karından göğse doğru oluşturulan bir tünelin içinden geçirilerek, göğüs bölgesine taşınması şeklindedir. Bu teknikle eğer varsa kişi karnındaki fazlalık oluşturan yağlardan da kurtulmuş olur. İkinci teknik; aynı taraf sırt bölgesinde bulunan kas üstündeki bir cilt adasıyla birlikte göğüs bölgesine taşınması işlemidir. Bu yöntemle daha estetik sonuçlar elde edilmektedir. Üçüncü teknikte, meme bölgesine ''doku genişletici'' bir ameliyatla yerleştirilir. Daha sonra bunlar serum ile şişirilerek üzerindeki cilt genişletilmiş olur. Yeterli büyüklük sağlandıktan sonra ya bu doku genişletici yerinde bırakılır yada çıkarılarak yerine silikon protez konulur. Bu yöntemle ideal bir büyüklük genelde 8 haftada elde edilir. Bu işlemlerden sonra eksik kalan meme başı görünümü oluşturmak için ek cerrahi işlemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Kliniğimizde meme ucu çevresindeki kahverengi alan ameliyatsız olarak çözülmektedir.
Yeniden meme ameliyat sonrası nasıldır?
Yeniden meme yapımı ameliyatı büyük bir ameliyatlardır. Genel anestezi altında yapılmakta ve yaklaşık 3–6 saat sürmektedir. Ameliyattan sonra kişi 2–3 gün hastanede tutulduktan sonra taburcu edilmektedir. İki hafta içinde dikişleri alınmakta ve bu süre içerisinde istirahat etmesi önerilmektedir. Daha sonra gerekli ise hasta psikoterapi ile normal yaşantısına iade edilmektedir.
Kırışıklıklar ve çizgiler neden oluşur ?
Yaşlanma ile birlikte cildin hyalüronik asit içeriği azalır ve cildin su tutma kapasitesi düşer. Deride bulunan kolajen ve elastik lifler kırılmaya ve eskimeye başlar. Bu kırılmalar doğal yaşlanma sürecimizin bir parçası olmakla birlikte, fazla kaş çatma, gözleri kısarak bakma, gülümseme ve diğer yüz mimikleri de çizgilerin oluşmasına katkıda bulunurlar. Sigara içmek ve kirli hava gibi çevresel faktörler de yaşlanmayı hızlandırırlar. Yüz kırışıklıklarını doldurmak için en sık olarak kullanılan işlem dolgu tedavisidir. Dolgu tedavisi dudakların dolgunlaştırılması işleminde en yaygın ve etkili yöntemdir.
Dolgu hangi kırışıklıkların tedavisinde kullanılır ?
Cerrahi olmayan basit bir işlemle yüz gerginliğini sağlayan dolgu enjeksiyonları, dudak çevresi ve yüzün alt yarısındaki çizgi ve kırışıklıkları giderir. Doğru uygulandığında özellikle dudak, burun ve yanak arasında oluşan çizgilerin yok edilmesi ve dudak estetiğinde, mükemmel sonuçlar alınmaktadır. Yüzde etkili ve sağlıklı bir şekilde çok daha genç bir görünüm elde edilebilmektedir. Genellikle burun seviyesinin üstündeki kırışıklıklara Botox uygulanırken, burun seviyesinin altındaki kırışıklık tedavilerinde dolgudan yararlanılır.
Dolgu maddeleri en çok hangi bölgelere uygulanır?
Dolgu maddeleri yüzdeki mimik kırışıklıklarının hemen tamamına uygulanabilmektedir. Burun, dudak ve dudak kenarındaki çizgilere, dudaktan aşağıya inen “kukla çizgilerine” yapılan uygulamalar başı çekerken, dudak dolgunlaştırma ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi yanak çöküklerinin giderilmesi amacıyla yapılan uygulamaların sayısı da oldukça fazladır.
Hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin etkisi ne kadar sürer?
Bu dolgu maddelerinin ortalama 6-18 ay kalıcılık süresi vardır. Sonrasında tekrarlamak gerekebilir. Yağ enjeksiyonu gibi kalıcı dolgu maddelerinin kalıcılık süresi ömür boyu devam eder.
Hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin kullanım alanları neresidir?
Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri sadece kırışıklıkların giderilmesi amacıyla değil, yanak ve elmacık bölgesi çöküklerinin giderilmesinde, dudak kalınlaştırma ve dudak kontörlerinin belirginleştirilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.
Hyaluronik asit içerikli dolgu maddelerinin uygulama süresi ne kadardır?
Tek bölgeye yapılacak uygulama ortalama 15-30 dakika kadar sürer.
Dolgu uygulamasında ağrı hissedilir mi?
Kişiyi olumsuz etkileyecek bir ağrı acı oluşmaz. Bazı uygulamalarda lokal anestezi uygulanabilir.
Hyaluronik asit içerikli dolgu uygulamaları günlük hayatı etkiler mi?
Uygulama sonrası rahatlıkla günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.
Lipofilling yönteminde yağlar nasıl alınır?
Yağ enjeksiyonu için kullanılacak yağlar liposuction veya direkt kesilerek alınabilir. Girişim yapılacak işlemin büyüklüğüne göre lokal veya genel anestezi altında yapılabilir.