fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00
Aynı Günde Birden Fazla Estetik Ameliyat

Aynı Günde Birden Fazla Estetik Ameliyat

Kliniğimize estetik ameliyat için başvuran kişilerden ihtiyacı olanlara zaman zaman kombineoperasyonlar yapılabilmektedir. Burun estetiği talebiyle gelen hastalarımızın bir bölümüne çene bölgesi ve yüz bölgesine, göz kapağı estetiği ihtiyacı ile başvuran hastalarımıza aynı anda yüz bölgesine, meme estetiği için kliniğimize gelen hastalardan ihtiyacı olanlara ise karın bölgesine uygulamalar ve ameliyatlar yapılmaktadır.

Estetik ameliyatlar planlanırken aynı gün için birden fazla operasyon düşünüldüğünde, öncelikle bu ameliyatı olacak kişinin kendisini hazır hissetmesi gerekmektedir. Ameliyat öncesi kişinin anestezi uzmanı tarafından muayenesi gerçekleştirilmektedir. Ameliyat öncesi hazırlık aşamasında ameliyat günü netleştirilir, anestezi uzmanı ve ameliyathane ekibi planlaması yapılır. Ameliyat öncesi gerekli onaylar alınır ve laboratuar tetkikleri yapılarak son değerler gözden geçirilir. Kişinin değerlerinde uygun görülmeyen sonuç var ise ameliyat planlaması yeniden yapılır.

Kombine estetik ameliyatlarının net bir süresi bulunmamaktadır. Kombine ameliyatlarda süreler 4 ile 10 saat arasında olabilir. 11-12 saatten daha uzun ameliyatlar riskleri de beraberinde getirmektedir.

Kombine estetik sonrası normal hayata dönüş süresi yine önemli bir konudur. Kişinin özel ve çalışma hayatına sık sık ara vermemesi için birden fazla ameliyat yerine tek seferde yapılan kombine estetik ameliyatlar daha uygundur. Bu operasyonlar ile kişinin iş gücü kaybı en az seviyeye inmektedir.