fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Doğum Sonrası Estetik | Doğumdan Sonra Yeni Bir Siz!

Hamilelik ve doğum kadın vücudunda değişimlere neden oluyor. Kimi anneler bu dönemi az hasarla atlatırken kimileri ise kalıcı sorunlar yaşayabiliyor. Karında çatlaklar, göğüslerde sarkma, ciltte lekeler oluşabiliyor. Dr.Erhan Şafak yeni anneleri eski , formda günlerine döndürecek estetik yöntemleri anlatıyor.

Doğum sonrasında bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşayan anneler bir yandan da fiziksel görünümleriyle ilgili endişeler nedeniyle sıkıntı yaşayabiliyor.

Oysa estetik dünyasındaki son gelişmeler sayesinde ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemlerle doğumun izlerini silmek mümkün. Annelerin formlarını korumak için hamilelikten başlayarak dikkatli olmaları gerekmektedir. Öncelikle 10-12 kilodan fazla kilo almamaya çalışmamaları gerekmektedir. Ayrıca göbek bölgesinin nemlendirilmesi gerekir.

Çatlaklar oluştuysa, çeşitli fraksiyonel lazer tedavileri uygulanmaktadır. Çatlakları minimize edilmeye çalışılmaktadır. Çatlaklar kırmızılık dönemindeyse, o zaman iyileştirme lazer tedavileri yapılır. Oturmuş beyaz çatlaklarda fraksiyonel lazerler kısmi faydalar sağlayabiliyor. PRP ile kombine ettiğimizde o zaman daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Çatlaklar karnın alt bölgesindeyse ve sarkıklık çoksa o zaman büyük bir karın germe ameliyatıyla daha gergin ve düzgün bir karın elde edebiliyoruz.

Meme Estetiği Ne Zaman Olmalı?

Hamilelik ve doğum göğüsler üzerinde de olumsuz etkiler bırakabiliyor. Cilt kalitesine bağlı olarak göğüslerde az ya da çok sarkmalar oluşuyor. Memeleriyle ilgili estetik kaygılar taşıyan yeni annelere emzirme dönemi bittikten 2-3 ay sonra ameliyat önerilir. Doğum sonrasında yaşanan en büyük problem , emzirmeye hazırlanırken göğüslerin büyümesidir. Emzirme dönemi sona erdikten sonra da meme dokusu küçülür. Bütün problem, kilolu insanların zayıflamasından sonra olan durum gibidir. Cilt dokusu, memede olan büyüklük farklarını elastikiyet kabiliyetiyle çoğu zaman kapatırken, bazen tamamen karşılayamaz ve bir miktar gevşeklik olur. Bu gevşekliğin miktarı az ise küçük bir silikon koyarak sorun çözülür. Eğer silikon istenmiyorsa ve yeterli meme dokusu varsa, kısa izli meme şekillendirilebilir. Yine son iki üç yıldır, göğüs büyütme ameliyatlarında, silikon protezlere alternatif olarak, hastadan alınan yağ dokusu, özel işlemlerden geçirilerek, göğüs bölgesine enjekte edilmektedir. Meme dokusunu, protez kullanmadan, yağ enjeksiyonuyla, yarım beden kadar büyütmek mümkündür. Ya da protez ameliyatı yapılan hastanın dekoltesinde çok kemikli bir görüntü var ise o bölgelere protezin dışında yağ da vererek daha simetrik bir şekillendirme yapılabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatları

Karında sadece yağ fazlalığı söz konusu olduğunda, bu yağların liposuction yöntemiyle alınmaktadır. Liposuction ancak deri elastikiyetinin iyi olduğu durumlarda uygundur. Ancak karında sarkma, gevşeme, çatlak şikayetleri de mevcutsa karın germe operasyonundan söz etmek gerekir. Kadınların nerede ise tamamı karın germe ameliyatlarına karşı ön yargılı ve isteksizdir. Özellikle son 10 yıl içerisin de gelişen ameliyat teknikleri ve yöntemleri sayesinde karın germe ameliyatı korkulacak bir ameliyat olmaktan çıkmıştır. Hastalar 5-7 gün içerisinde gündelik hayatlarına dönebilmektedir. Karın germe ameliyatı (Abdominoplasty), genel anestezi altında yapılır.