fbpx
info@erhansafak.com.tr - 0224 234 09 00

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası İlk 2 Gün Nasıl Geçer?

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası

Günümüzde en sık rastladığımız cerrahi müdahalelerden birisi, burun ameliyatıdır. Gerek estetik gerekse nefes zorluğuyla ilgili sebeplerden dolayı, her yıl birçok burun ameliyatı yapılmaktadır. Bu ameliyatlarda doğru doktor ve doğru ekipman / hizmet elbette çok önemlidir. Fakat bu sürecin devamında da,  dikkatli olmanız gereken bazı noktalar var.

Diyelim ki burun ameliyatı oldunuz... Kendinize geldiğinizde ilk hissedeceğiniz, anestezi almış herkes gibi, sersemlik hissi olacaktır. Burun bölgesinde hissedeceğiniz uyuşukluk ve buna eşlik eden hafif ağrı ve bulantı endişe etmenize gerek olmayan doğal semptomlardır.

Burun bölgesinde oluşacak şişlikler, soğuk uygulamalarla kontrol altına alınır ki soğuğun uyuşturucu ve rahatlatıcı etkisi ağrı kesici olarak da fonksiyon görür. Beslenme olarak yumuşak ve sıvı gıdalar tercih edilmelidir; ameliyattan olduktan ilk üç saat hiçbir şey yenilmemesi gerektiği doktorların ortak görüşüdür. Ameliyat olduktan üç dört saat sonra kendinizi iyi hissediyorsanız, kalkabilir ve yürüyebilirsiniz; bunda bir sakınca yoktur.

Ameliyat sonrası birkaç saatlik dönemde, anesteziye bağlı nadiren bulantı devam edebilir ve kusma gerçekleşebilir. Bu durum narkoza vücudunuzun gösterdiği tepkiyle ilgilidir. Bununla birlikte göz çevresinde morluklar ve şişlikler olabilir ki; bunlar da anesteziye, bünyenizin özelliğine ve yapılan ameliyatın şekline bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İlk gün belli bir süre sonrasında doktorun önerdiği dozda ve aralıkta ağrı kesici kullanmak, buz uygulanması ve en önemlisi dinlenmek, iyileşme süreci açısından çok önemlidir.

Eğer Doktorunuzun uyarılarını dinlerseniz, vücudunuz hızla iyileşecek ve kendisini yenileyecektir. Ameliyat sonrası ilk gün, anestezinin verdiği bulantı, baş dönmesi, sersemlik hissi vb. geçmiş olmalıdır. Ağrı çok azalmış olmalıdır. Morluklarda ve şişliklerde artma gözlenebilir. Bu aşamada beslenmeniz ve hareket etmeniz daha rahattır. Fakat henüz iyileşmediniz; bugünü de soğuk uygulamaya devam ederek ve dinlenerek geçirmeniz uygun olacaktır.

 

İlk iki günü atlattıktan sonrası daha rahattır. Ağrı kesiciler ve rahatlatıcı spreylerle gündelik hayata büyük oranda devam edebilirsiniz. Yine de temkinli olmakta ve burnunuzu korumanızda elbette yarar vardır.

İlgili Yazılar:

Burun Estetiği